January 6, 2012 「黄金の山」のチーズ

お正月のテーブル:チーズ『モン・ドール』

お正月のテーブル(January 1, 2012)には、寒い冬にぴったりのモン・ドールを用意しました。フランスとスイスの国境にある「黄金の山」の意味をもつモン・ドール地域が名前の由来です。お正月にぴったりの縁起のいい名前でしょ。

モミの木の木箱に入ったモン・ドールは食べるときは、表面を薄く切ってスプーンで中身をほぐしていただきます。中身が半分くらいになったら、パン粉をふってオーブンで焼くととろりとしておいしいよ。 

・ウォッシュ:モン・ドール Mont d’ Or フランス 

白ワインに合わせるといいと聞きますが、『辰』にもぴったりの温かくなるチーズです。

テーブルでは今日も、贅沢な「黄金の山」チーズを楽しんで。

New Year’s Table: Cheese ‘Mont d’ Or’
Mont d’ Or is good for cold Winter season that I prepared for New Year’s Table (January 1, 2012). It was given the name
the area of Mont d’ Or that locates between France and Swiss, which meaning is ‘the Gold Mountain’. This is lucky
name for New Year. Mont d’ Or is in the container by a type of fire wood. First, cut the surface of the top and then eat
it by spoon. When you eat half of them, put bread crumb and bake it by oven. It becomes delicious with hot and
smooth taste.

・Wash: Mon do’ Or, France

On the Table Today, enjoy dainty bits called ‘the Gold Mountain’ cheese.

January 6, 2012 「黄金の山」のチーズ_d0217103_611598.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-01-06 06:23 | チーズ Cheese

<< January 7, 2012...        January 5, 2012... >>