June 23, 2012 『父の日のテーブル』レッスン後記6)

Father’s Day Table: お酒 『重めの赤ワイン』

6月10日に開催した父の日のテーブルは、普段ゆっくりお話しができないお父さんと家族でテーブルを囲み、父親の好みの
「ボルドーワインで乾杯!」というテーマでした。

レッスンでは、ボルドーのブドウ品種のカベルネソービニヨンをブラインドテイストしました。ひとつは高いボルドーの3シャトー、もうひとつは、マーケティング大国のアメリカのナパバレーから。どちらもおいしかった!

テーブルでは今日も、いろんなカベルネを楽しんで。

1.フランス ボルドー地方 メドック マルゴー村 
・格付け3級シャトー:Chateau d’Issan(シャトー・ディッサン )
・2008年
・品種:カベルネ・ソーヴィニヨン主体
・価格:5000~7000円

2.アメリカ カリフォルニア ナパヴァレー
・COYOTE CREEK (コヨーテ・クリーク)
・2010年
・品種:カベルネ・ソーヴィニヨン
・価格:1400~1500円

Father’s Day Table: Drink ‘Heavy Red Wine’
On the lesson about Father’s Day Table (June 10, 2012), the theme was ‘cheers with Bordeaux wine’, which we my
father’s favorite wine. For the lesson, we had two different Cabernet Sauvignon wines without knowing their brands.
One was great wine from Broadax Troisiemes Grands Cru while the other was Nava Valley from the US, which is the
great MBA country. I liked both wines!
On the Table Today, enjoy different kinds of Cabernet Sauvignon

1.Margaux Medoc, Bordeaux, France
・Troisiemes Grands Cru:Chateau d’Issan
・2008
・Cabernet Sauvignon
・JPY 5000~7000

2.Napa Valley, CA,USA
・COYOTE CREEK
・2010
・Cabernet Sauvignon
・JPY 1400~1500

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by miwakoda | 2012-06-23 07:43 | お酒 Drink

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