カテゴリ:レストラン Restaurant( 24 )

November 12, 2012 最近のレストラン

レストラン:ラス

オープンキッチンの清潔なレストラン、お食事もそれに合わせたグラスワインも絶妙な組み合わせ。でも、ナイフのセットは。テーブルの下にある引出から自分でセットするの。だから、価格がとてもリーズナブルね。

テーブルでは今日も、費用対効果を考えて。

Restaurant: L’AS
The restaurant is cleanly opened with the island kitchen design, The dishes along with wines for each dish is well
prepared. However, the knives and forks are located in the table so that you have to pick them when you use them.
No wander the price is very reasonable.
On the Table Today, consider about cost-benefit performance。

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by miwakoda | 2012-11-12 06:43 | レストラン Restaurant

March 15. 2012 窓の外で

オーストラリア料理:広尾 148 HIROO

明治通りにある小さなオーストラリアのレストラン。二階の和風なアンティークな窓枠の外には、こぼれんばかりの桜が見えます。はらはらと落ちていく花びらをみながら、ゆっくりとお花見はいかがですか。お花見の季節は、きれいな桜のまわりには沢山の人。なかなかゆっくり鑑賞できないときは、このレストランを利用してみてね。

Australian Cuisine: 148 HIROO in Hiroo
The Australian restaurant is located on Meiji Dori. There are a wonderful view of be dripping in cherry blossoms from
the Japanese style windows at the second floor. How about seeing them with the dinner? Since so many people are
usually around the trees in the season for cherry-blossom viewing, it is difficult to share the beauty of them. This is the
place that can avoid the big crowd and appreciate it.

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by miwakoda | 2012-03-15 06:42 | レストラン Restaurant

February 28, 2012 白金のはずれにあるレストラン

白金のはずれにあるレストラン:白金イゾラ(PAZZERIA ISOLA)

夜はゆったりとした間接照明の中、窯で焼いたピザを楽しみましょう。目抜き道りから離れているから、静かで家庭的な雰囲気を満喫できます。白ワイン、赤ワインとゆっくり飲みながらね。
テーブルでは今日も、ゆったりと。

Restaurant on the fringe of Shirogane: PAZZERIA ISOLA in Shirogane
Let’s enjoy Pizza at night in the relaxed in indirect lighting. You can fully enjoy the silent and homelike atmosphere
drinking white wine and red wine since it is a distance from the main street.
On the Table Today, be relaxed.

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by miwakoda | 2012-02-28 06:26 | レストラン Restaurant

February 27, 2012 しゃれたアットホームなレストラン

しゃれたアットホームなレストラン:田園調布 RI

お花のレッスンに通っている花工房胡桃のある田園調布は、大きなお屋敷が沢山立ち並ぶ高級住宅地。ほとんどレストランはない中、RIは古い洋館を改装したしゃれた場所です。地元のご婦人の集まりやご家族がパティオでアットホームな雰囲気です。

テーブルでは今日も、しゃれたアットホームなレストランで。 

Chic & Homelike Restaurant : RI in Denenchofu
Denenchofu is one of the exclusive residential districts where Hana Kobo Kurumi is located. I go there to take
lessons. Although there are not many restaurants in Denenchofu, the chic restaurant called RI has quite a homey
atmosphere by the local elegant madams and families.
On the Table Today, be at the chic and homelike restaurant.

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by miwakoda | 2012-02-27 05:28 | レストラン Restaurant

January 11, 2012 まだまだ「和」の気分で

「和」の気分:渋谷 食幹

お正月というと「和」の気持ちが続いています。1月は、日本らしい、日本のよさがでる月だと思います。友人とでかけた食幹は、「和」の気分にぴったりのお店です。長~く続いたカウンターで語りあうのもいいし、奥のテーブルでわいわいと過ごすのもいいと思います。

どのお食事もおいしかったけれど、特に鯖の押し寿司が気に入りました。

テーブルでは今日も、「和」の気分で。

“Japanese” Feeling: Shyokan in Shibuya
New Year has just begun, so our feeling is very Japanese, don’t we? The month of January is the month for Japan,
which means that it can enhance the best part of Japan. The place that I went to with my friends is a nice place to
maintain very Japanese feelings. You would be able to talk with your friend at the counter or enjoy your time with many
friends at the table in the individual rooms. I enjoyed their dishes, especially, mackerel sushi.
On the Table Today, feel the best part of Japan.

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by miwakoda | 2012-01-11 06:45 | レストラン Restaurant

November 7, 2011 お家気分のイタリアン

小奇麗な小さなレストラン:恵比寿 イルバッフォーネ(IL BAFFONE)

お家風のレストランが大好きで、そんなレストランを好んででかけます。このイルバッフォーネは、恵比寿の住宅地の中にあり、レストランとわかりにくく、行くまでにとても迷ってしまうお店です。

でも、店内はお掃除が行き届いた小奇麗なセンスのいいお家にいるみたいな気分。ゆっくり食べていると、おなかが一杯になって、メインの短角の炭火焼きを残してしまいました。残念!ゆっくり、友人と語り合いながら、過ごすのには絶好のお店です。

テーブルでは今日も、ゆっくりと小奇麗雰囲気の中で。

Neat Small Restaurant: IL BAFFONE in Ebisu
I like the restaurants that are like being at home. The restaurant called IL BAFFONE is located in the middle of
residential neighborhood. It is easy to lose the way. However, inside of the restaurant is just like in being the clean and
house. Taking a time to eat being relaxed, I couldn’t eat the delicious main dish of Charcoal Grilled Beef. Shame! This
is the place you would like to spend and talk with your friend.
On the Table Today, being relaxed neat atmosphere.

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by miwakoda | 2011-11-07 06:57 | レストラン Restaurant

November 6, 2011 がっつりとハンバーガーを

神戸牛ハンバーガー:外苑前 E・A・T

カウンターばかりと小さなテーブルの細いお店。ポテトフライが特徴的です。じゃがいもを目の前で裁断する機械があっておもしろいです。切りたてあげたてのポテトはほこほこしておいしいね。神戸牛ビーフはとてもジューシーで、アボガドとのコンビネーションがとてもよかったです。

青山ベルコモンズの隣に位置して便利です。昼さがりのお散歩がてらふらりとよってみてね。

テーブルでは今日も、がっつりと神戸牛ハンバーガーを。 

Kobe Beef Hamburger: E・A・T in Gaienmae
There are a narrow restaurant with small tables and counter table. This restaurant specialty is Potato. You can enjoy
seeing the potatoes are cut by the machine. Fresh potatoes were very delicious serving flies hot from the pot. Kobe
beef was also very sizzling and I very much enjoyed the combination with avocado. The location is very continent next
to Bell Comons in Aoyama. Visit there while you are strolling around.
On the Table Today, E・A・T and enjoy Kobe beef hamburger.

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by miwakoda | 2011-11-06 06:44 | レストラン Restaurant

October 30, 2011 マリア―ジュ

お家のようなレストラン:西麻布 ヴィーノ・デッラ・パーチェ (VINO DELLA PACE)

南麻布の小さな路地には、コ―ジ―な小さなレストランが沢山あります。小さいけれどどれも個性的。とりわけ、間口も小さくてお店の中も小さなヴィーノ・デッラ・パーチェ (VINO DELLA PACE)は、誰かのお家のような雰囲気です。きどりすぎてなくて、なんだが落ち着く空間。整頓しすぎない自分のお家にいるようなレストランなのに、お料理はとても繊細。ワインのコンビネーションは、とてもシャープです。それもそのはず、オ―ナ―は、アカデミー・デュ・ヴァン(ACADEMIE DU VIN)のイタリアワインの先生でもあります。

こだわり料理とこだわりのワイン、それぞれの個性を引き出す組み合わせがあるんですね。
最近よく聞く「マリア―ジュ(mariage)」っていうやつです。

たるの香りのシャルドネやがっつり重いカベルネ・ソ―ビ二ヨンばかり選んでたけれど、そろそろ卒業ね。

テーブルでは今日も、「マリア―ジュ」を楽しんで。

Restaurant like Your Home: VINO DELLA PACE in Nishiazabu
There are many cozy small restaurants on the small street of Nishiazabu. Small but have personality. The restaurant
called VINO DELLA PACE has also small front door as well as inside like someone’s sweet home. This is not a type of
stylish restaurant rather calm atmosphere. Each dish is very sensitive. The combinations of wines are sophisticated
and sharp. This is because the owner of the restaurant is also the Italian wine class teacher of ACADEMIE DU VIN.
The good combination of dish and wine is recently heard as ‘Mariage’ can ensure maximum each flavor. This is the time
to graduate from my tendency to choose Chardonnay with barrel flavor and heavy Cabernet Sauvignon.
On the Table Today, enjoy the ‘Mariage’.

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by miwakoda | 2011-10-30 06:53 | レストラン Restaurant

October 29, 2011 テントのイタリアン

チーズのおいしい『テント』のイタリアン:恵比寿 イル・ボッカローネ (IL BOCCALONE)

テントで覆われたイタリアンレストラン、イル・ボッカローネ (IL BOCCALONE)はずっと昔からかわらないスタイルです。随分前からかよっているけれど、ずっと変わらない素敵なレストランです。隣の人とのテーブルが近く、ぎゅうぎゅうなかんじだけれど、オープンキッチンだからかな、威圧感を感じず、むしろコ―ジ―な雰囲気です。

昔からずっとかわらず気にいっているお料理は、リゾット・パルミジャーノ(Risotto alla parmigiana)です。大きなパルミジャーノのなかに直接リゾットをいれてからめて出してくれます。最近では、燻製スカモルツァチーズ(Scamorza ai ferri)の鉄板焼き、これは燻製をグリルしたお料理で、ほこほこしてとてもおいしかった。お家でも燻製したチーズをグリルして、軽めのおいしい白ワインとどうぞ。

テーブルでは今日も、チーズ料理のおいしいテントのイタリアレストランで。

Enjoy cheese at Italian ‘Tent’ Restaurant: IL BOCCALONE in Ebisu 
A nice Italian restaurant covered by the tent called IL BOCCALONE has maintained exactly the same style since
I visited long time ago. It looks there is not enough space between each table. But we don’t have any feeling of
pressure because of the design t of open kitchen, rather feel cozy. One of my favorite dishes for many years is a
cheese dish called Risotto alla parmigiana. Put rice in the big Parmigiano-Reggiano cheese and let it melt there.
Recently, I had other dish, Scamorza ai ferri grill. I liked it! Perhaps I could try to make the similar grilled smoked
cheese dish for light body white wines at home.
On the Table Today, have excellent cheese dishes at the Tent Italian Restaurant.

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by miwakoda | 2011-10-29 07:14 | レストラン Restaurant

October 2, 2011 隠れ家

秘密の話なら:恵比寿 フレーゴリ(FREGOLI)

小さなレストランは、ちょっと素敵な隠れ家みたい。感動したお料理は、ヨーロッパからの直輸入の太いホワイトアスパラ、クレソンのサラダ、そして馬刺しです。カウンターの席で仲良しの人とじっくりお話ししたいときにお勧めです。数人しかはいれない常連客でいっぱいのレストランは、深い色の木のインテリアと薄暗い明りでおちついた雰囲気、心地よさを感じます。 少し駅から歩くけれど、お散歩しながら秋にぴったりのお店です。
テーブルでは今日も、隠れ家レストランで秘密の話を、かな。

Secret Story: FREGOLI in Ebisu
The small restaurant is like a nice hiding place. The dishes that I was impressed were fat white asparagus from Europe,
watercress salad and horse sashimi. When you want to communicate on a meaningful level with your best friends
taking seats at the bar, this is the restaurant you should go. The restaurant is small with the limited table and seats, so
it is always occupied by regular visitors. Their interior is coordinated with the deep wooden furniture, which mellow
atmosphere makes you feel cozy. This is a good distance from the station. It's getting cooler, now is a pleasant
season to take a walk.
On the Table Today, may be a secret story at the hiding restaurant?

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by miwakoda | 2011-10-02 06:44 | レストラン Restaurant