カテゴリ:チーズ Cheese( 30 )

July 26, 2013 夕涼みのテーブルのチーズとクラッカー

One Day Lesson 夕涼みのテーブル(用のテーブル):クラッカーとチーズ

夕涼みのテーブル(洋のテーブル)のテーブル(July 11, 2013)のOne Day Lessonでは、ビールにあうチーズです。
ビールを練り込んだアイリッシュポーターと修道院で作られたシメイビールと同じシメイチーズにクラッカ―を併せてね。

テーブルでは今日も、ビールのためのチーズを。

One Day Lesson: Water for Evening Breeze Table
At one Day Lesson for Evening Breeze Table (Western style) (July 11, 2013), cheeses for beer called Irish Porter
including beer and CHIMAY TRAPPIST CHEESE from the monastery, which is the same route as CHIMAY beer
with crackers.
On the Table Today, cheeses for beer.

d0217103_22505278.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-07-26 06:50 | チーズ Cheese

July 6, 2013 優しい味のチーズ

コラボレーションレッスン 優しい味のチーズ

マイルドな味のチーズ、スペインの近くのチーズ、カイエ ド ブルビ (フランス フレッシュ)とマニゴディーン(フランス ローヌ・サヴォア地方)というチーズをご用意しました。 

Collaboration Lesson: Fresh Cheese
Cheeses in mild taste were prepared for the lesson called CAILLE DE BREBIS and MANIGODINE.

d0217103_1725588.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-07-06 06:50 | チーズ Cheese

June 26, 2013 コンテンポラリーなチーズ

One Day Lesson: コンテンポラリーなチーズ

コンテンポラリーなテーブル(June 14, 2013)では、羊乳のブランジュマキ (フランス コルス地方)とピエール ロベール PIERRE ROBERT (フランス イル・ド・フランス 白カビ)をいただきました。

テーブルでは今日も、美味しいチーズを。

One Day Lesson: Contemporary types of Cheeses
Two types of France cheeses, Brebis type and Fromage a pate molle a croute fleuire,was prepared for the One Day
Lesson of Contemporary Table (June 14, 2013).
On the Table Today, enjoy the delicious cheeses.

d0217103_17373571.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-06-26 06:50 | チーズ Cheese

May 10, 2013 スペインのチーズ

スタイリングのお知らせ:
ekrea

Note about Table Landscape:
ekrea kitchen


春の和のテーブル:スペインのチーズ『ケソ (QUESO)』

端午の節句のテーブル(April 27, 2013)のOne Day Lesson では、ケソ マンチェゴ (QUESO MANCHEGO 9ME)とケソ テティージャ (QUESO TETILLA)をいただきました。ケソはチーズというスペイン語、とても食べやすいチーズばかり。

テーブルでは今日も、スペインのケソね。

Spring Japanese Table: Spain Cheese ‘QUESO’
At One Day Lesson of Table for Boy’s Festival (April 27, 2013) , we enjoyed QUESO MANCHEGO 9M and
QUESO TETILLA. QUESO means cheese in Spain. Spain cheeses are mild in taste.
On the Table Today, select Spain QUESO.

d0217103_831993.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-05-10 06:50 | チーズ Cheese

March 12, 2013 レッスン後記 イタリアのチーズ

3月12日まで、日本橋三越1Fの中央ホールで、マイセンの新作発表『日本に遊ぶ』のイベントが開催されます。鳥獣戯画をつかったユニークなモチーフのお皿です。そちらのスタイリングをいたしました。お時間があれば、是非、ご覧いただければうれしいです。

バレンタインズデイのテーブル:チーズ『イタリアのチーズ』

2月のOne Day Lessonでは、イタリアのセミハードチーズ Raschera (ラスケ-ラ)と三大ブルーチーズのGorgonzola Dolce(ゴルゴンゾ―ラ・ドルチェ)と Gorgonzola Piccante(ゴルゴンゾ―ラ・ピカンテ)をご用意しました。

テーブルでは今日も、イタリアのチーズを比べて。

Until March 12, the event for launching Meissen new china will be organized 1st floor at Mitsukoshi, Nihonbashi called
Play in Japan’. The table coordination for the new china was arranged by MIWA KODA STUDIO. Whenever you have
a time, please visit there.


Table for St. Valentine‘s day: Cheese ‘Italian Cheese’
At February One Day Lesson, a semi-hard type called Raschera, and two blue cheeses called Gorgonzola Dolce and
Piccante were prepared.
On the Table Today, compare to Italian cheeses.


d0217103_17564751.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-03-12 06:50 | チーズ Cheese

January 6, 2013 いろんな食べ方

チーズ:ラングル

シャンパーニュ地方といえば、ラングルチーズ。そのまま食べてもおいしいいし、フォンテーヌ(fontaine=泉)とよばれるくぼみにマールやブランデーをいれて熟成させてもおいしいです。

テーブルでは今日も、いろんな食べ方を楽しんで。

Cheese: Langres
Langres cheese is from Campaign area. It is very tasty as it is but it could be good with marc and brandy.
On the Table Today, enjoy different kinds of the ways.

d0217103_0274849.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-01-06 07:30 | チーズ Cheese

January 3, 2013 アルプルの少女ハイジのチーズ

チーズ:ラクレット

友人や家族との集まりが多いこの季節。『アルプルの少女ハイジ』のおじいさんが暖炉であぶっていたチーズ、ラクレットでわいわい、ほかほかチーズを楽しみましょう。

テーブルでは今日も、『アルプルの少女ハイジ』のチーズね。

Cheese: Raclette
This time of the year, you might enjoy gathering your family and friends. Let’s enjoy raclette cheese that is the one that
grandfather of Heidi (Heidis Lehr- und Wanderjahre) roast over the fire.
On the Table Today, be with Heidis cheese.

d0217103_012728.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-01-03 07:40 | チーズ Cheese

December 26, 2012 いろいろなチーズ

クリスマスのテーブル:チーズ『チーズプレート』

クリスマスのテーブル(December 20, 2012)では、いろいろなチーズを用意しました。チーズの名前がわかるように、ラベルを活用するといいですね。

テーブルでは今日も、チーズプレートを楽しんで。

Christmas Table: Cheese ‘Cheese Plate’
For Christmas Table (December 20, 2012), there were many different kinds of cheeses. Knowing the names of cheese,
labels play important roles.
On the Table Today, enjoy cheese plates.

d0217103_138531.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-12-26 06:36 | チーズ Cheese

September 23, 2012 和のチーズ

和のテーブル:チーズ『和の味』

シャルドネにガレット デ ロアールをあわせた後は、からすみの味がするというチーズ、ミモレット。日本酒との相性がいいから、和のテーブル(September 13, 2012)にはこちらを一緒にいただきます。

テーブルでは今日も、和のマリアージュを楽しんで。

Japanese Table: Cheese ‘Taste of Japanese’
After eating Galet de la Loire with Chardonnay, Mimolette was prepared for Japanese Vintage Sake (September 19). It is
said that Mimolette tastes like botargo, therefore it is good with Japanese type of drink. This is the cheese for Japanese
Table (September 13, 2012).
On the Table Today, enjoy the marriage of Japanese tastes.

d0217103_7423857.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-09-23 07:45 | チーズ Cheese

July 15, 2012 ラベンダー畑から

プロバンスのテーブル:チーズ『プロバンスのチーズ』

プロバンスのテーブル(July 9, 2012)のテーブルでは南仏から届いた新しい山羊乳チーズをご紹介します。このシーズン、そして、プロバンスのテーブルにぴったりなプロバンス生まれのラベンダーを飾ったチーズ、サン ドムナン(ST DOMNIN)。やさしくまたラベンダーの香りの余韻が残ります。

テーブルでは今日も、南仏のラベンダー畑を思いながら。

Provence Table: Cheese ‘Cheese from Provence’
For Provence Table (July 9, 2012), I would like introduce a new goat cheese from South France. The cheese called
ST DOMNIN with lavender was burn is good for Provence Table in this season. Its taste is very mild with the fragrance
of lavender.
On the Table Today, am dreaming about the lavender field in France.

d0217103_7402042.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-07-15 07:43 | チーズ Cheese