<   2012年 10月 ( 31 )   > この月の画像一覧

October 31, 2102 レッスン後記 チーズ1

食後酒のハロウィンのテーブル:チーズ『チーズカッタ―1』

10月のOne Day Lessonレッスンでご用意したのは、山羊のミルクのSainte-Maure de Touraine(サント モール ド トゥレーヌ)というチーズです。専用のカッターできると、切れ味がきれいで細くきれます。

テーブルでは今日も、山羊のミルクのカッターで。

Digestif Halloween Table: Cheese ‘Cheese Cutter 1’
One of the cheeses for One Day Lesson in October was selected Chevre cheese called Sainte-Maure de Touraine.
The special cutter for Chevre cheese can make you cut cheese thin and cleanly.
On the Table Today, use the special cutter for Chevre cheese.

d0217103_7111536.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-31 07:12 | レッスンのご案内 Lesson Info

September 30, 2102 レッスン後記 普通のお水

食後酒のハロウィンのテーブル:お水『普通のお水』

10月のOne Day Lessonでは沢山お酒を試していただきましたので、お水はシンプルにくせのないエビアンにしました。

テーブルでは今日も、普通の美味しさに感謝して。 

Digestif Halloween Table: Water ‘Simple Water’
Since we tasted many different of drinks in One Day Lesson in October, the water was selected simple one called Evian.
On the Table Today, be grateful for the normal simple taste.

d0217103_6403536.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-30 06:41 | レッスンのご案内 Lesson Info

October 29, 2102 レッスン後記 ピノ・ノワールの味

食後酒のハロウィンのテーブル:お酒『エレガントな味』

フランス・ブルゴーニュの赤ワインといえば、ぶどうの品種はピノ・ノワール。そのエレガントの味わいを感じていただければと思い、10月のOne Day Lessonのピノ・ノワールをご用意しました。(MOREY-SAINT-DENIS LECHEAUT モレ サン ドニ ルシュノー & Auxey-Duresses オーセデュラス)

テーブルでは今日も、エレガント味を堪能してね。

Digestif Halloween Table: Drink ‘Pinot Noir’
One of the representative wines in Bourgogne, France is Pinot Noir, which is very elegant in taste. Pinot Noir was served
at One Day Lesson in October. (MOREY-SAINT-DENIS LECHEAUT & Auxey-Duresses )
On the Table Today, get your fill of elegant in taste.

d0217103_657346.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-29 06:59 | レッスンのご案内 Lesson Info

October 28, 2102 レッスン後記 食後酒の試飲

食後酒のハロウィンのテーブル:お酒『沢山のお酒』

10月のOne Day Lessonでは、食後酒がテーマなので、実際に5種類の食後酒を試していただきました。マデラもシェリーもポートもチェリーヒーリングも好評でしたが、グラッパは人気がなかったな。

テーブルでは今日も、食後酒のご用意を。

Digestif Halloween Table: Drink ‘Many Kinds of Drinks’
The theme for One Day Lesson in October was ‘Digestif’. Five different digestifs were tasted as samples. Madera,
sherry, port wine as well as cherry heering got good feedback but not grappa.
On the Table Today, prepare for a difestif.

d0217103_7534016.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-28 07:54 | レッスンのご案内 Lesson Info

October 27, 2102 レッスン後記 オレンジ色の香

食後酒のハロウィンのテーブル:アロマ『オレンジの香』

10月のOne Day Lessonの香りは、ハロウィンの香りとカジュアルで元気なイメージを意識して「オレンジ色の香り」を選びました。オレンジとベルガモット、どちらもミカン科だけれどカラ―チップを使うと違った色になりました。

テーブルでは今日も、オレンジ色の香りを楽しんで。

Digestif Halloween Table: Aroma ‘Orange Fragrance’
The fragrances for One Day Lesson in October were selected orange color aroma. Both orange oil and bergamot
oil are plants that belong to the same family as tangerine. However, expressing the color image using color charts
were different.
On the Table Today, enjoy orange color fragrance.

d0217103_7153134.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-27 07:18 | レッスンのご案内 Lesson Info

October 26, 2012 『食後のハロウィンのテーブル』レッスン後記

食後酒のハロウィンのテーブル:カジュアルな色

10月のレッスンは、暖色のビビッドカラーに反対色か、対象のトーンをあわせるアレンジで、暖かみのある『カジュアル』な配色の演習をしました。 

テーブルでは今日も、ビビッドカラーで元気にね。

Digestif Halloween Table: Vivid Color
For October lesson, warm casual style using vivid colors with its complementary color were studied.
On the Table Today, cheer you up with vivid color.

d0217103_648152.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-26 06:48 | レッスンのご案内 Lesson Info

October 25, 2012 Jamiroquai

食後酒のハロウィンのテーブル:音楽『High Times Singles 1992-2006』

食後酒のハロウィンテーブル(October 16, 2012)の音楽は、カジュアルな配色イメージのハロウィンテーブルと友人とのおしゃべりにあわせて、音楽もテンポのはやいJamiroquai にしました。

テーブルでは今日も、軽やかな会話に併せて。

Digestif Halloween Table: Music ‘High Times Singles 1992-2006’
Music for Digestif Halloween Table(October 16, 2012)was Jamiroquai with a high tempo song for the casual image of
the Halloween Table and present talks with the close friends.
On the Table Today, select the music for high tempo talks.

d0217103_6375123.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-25 06:39 | 音楽 Music

October 24, 2012 食後酒

食後酒のハロウィンのテーブル:お酒『食後酒』

食後酒のハロウィンテーブル(October 16, 2012)のお酒は,スペインの酒精強化ワインのシェリー、Manzanilla(マンサリーニャ)と甘いフランスの貴腐ワイン、Sauternes (ソーテルヌ)を用意しました。

テーブルでは今日も、2種類の『食後酒』でしっとりと。

Digestif Halloween Table: Drink ‘Difestif’
Drink for Digestif Halloween Table(October 16, 2012)were prepared two types of difestif including fortified wine, shelly
called Manzanilla from Spain and sweet wine, la pourriture noble from Sauternes in Bordeaux.
On the Table Today, enjoy mellow atmosphere with ‘Difestif’

d0217103_6424778.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-24 06:46 | お酒 Drink

October 23, 2012 ウォーレン・マッケンジー

食後酒のハロウィンのテーブル:フィギュア『ウォーレン・マッケンジー』

食後酒のハロウィンテーブル(October 16, 2012)では、ウォーレン・マッケンジーさんの作品の大皿をかざりました。バーナード・リーチのお弟子のさん、日本で修業をされて、アメリカのミネソタ州の窯で今でも作品を作り続けている方。かなりのご年配ですが、ニューヨークなど個展も盛んにされていています。以前日本で買ったときに比べ、購入するのが難しく高いとききます。
テーブルでは今日も、人生いつまでも現役を。 

Digestif Halloween Table: Figure ‘Warren MacKenzie’
A large plate was decorated for Digestif Halloween Table(October 16, 2012), which piece was Warren MacKenzie from
Minnesota in the United States. He learned from Bernard Leach and developed his pottery skills in Japan. His pieces
at the personal exhibitions for example in New York are very expensive to afford compared to the time that I purchased.
On the Table Today, remain on active working.

d0217103_640248.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-23 07:06 | フィギュア Figure

October 22, 2012 ごつごつかぼちゃ

食後酒のハロウィンのテーブル:フィギュア『かぼちゃ』

食後酒のハロウィンテーブル(October 16, 2012)では、きれいなかぼちゃではなく、ごつごつしたかぼちゃを飾りました。自然な感じがテーブルのイメージにぴったりだと思って。

テーブルでは今日も、ごつごつしたかぼちゃを飾って。

Digestif Halloween Table: Figure ‘Pumpkin’
Pumpkins for Digestif Halloween Table(October 16, 2012)were selected rough type not smooth one and decorate them.
I thought the rough and natural pumpkins are perfectly match to the table.
On the Table Today, decorate rough pumpkins.

d0217103_6312365.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2012-10-22 06:32 | フィギュア Figure