<   2013年 02月 ( 28 )   > この月の画像一覧

February 28, 2013 『ラリック』

バレンタインズデイのテーブル: フィギュア『ラリック』

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)のテーブル(February 23, 2013)では、素敵なラリックのキャンドルホルダーを使いました。その夜にぴったりの赤い色っぽい形が素敵です。

テーブルでは今日も、色っぽいキャンドルホルダーを。

Table for St. Valentine‘s day: Figure ‘LALIQUE’
For the Table for St. Valentine’s day(February 23, 2013), beautiful LALIQUE candle holder was used, which is the best
match for its shape and color for the night.
On the Table Today, enjoy the glamorous candle holder.

d0217103_16111094.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-28 06:50 | フィギュア Figure

February 27, 2013 ハートのお花

バレンタインズデイのテーブル: お花『ハートのお花』

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)のテーブル(February 23, 2013)では、ボルドー色のバラ(プリザーブドフラワー) にハートポッド(実) を使ってハートのアレンジメントを作りました。大人っぽいイメージにするために、金色系でまとめました。
(お花指導:花工房胡桃 前田先生)

テーブルでは今日も、大人のお花を。

Table for St. Valentine‘s day: Flower ‘Heart Flower’
For the Table for St. Valentine’s day(February 23, 2013), Bordeaux rose and berry called heart pod were used for
creating the flower arrangement. Not for making it pretty, gold color was mainly used.
(Instructed by Ms. Maeda of Hanakobou KURUMI)
On the Table Today, enjoy mature flower arrangement.

d0217103_1655640.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-27 06:50 | お花 Flower

February 26, 2013 クラッシック・モダン

バレンタインズデイのテーブル: 色彩『クラッシック・モダン』

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)のテーブル(February 23, 2013)では、モダンなブラックにボルドーやアイボリーなどのクラッシックな色をあわせ、クラッシック・モダンなテーブルを作りました。

テーブルのイメージ:クラッシック・モダン
・ベースカラー:ブラック
・サブカラー:ボルドー
・アクセントカラー:ゴールド
・アクセントカラ―:ベージュ

テーブルでは今日も、クラッシック・モダンの配色を。

Table for St. Valentine‘s day: Glamorous
For the Table for St. Valentine’s day(February 23, 2013), the combination of modern black and Bordeaux color and
classic ivory color used for the table called Classic & Modern.

Table Image: Classic Modern
・Base Color: Black
・Sub Color:Bordeaux
・Accent Color:Vague
・Accent Color: Gold

On the Table Today, arrange the color combination of classic and modern.

d0217103_1612435.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-26 06:50 | 色彩 Color

February 25, 2013 艶やかな

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

バレンタインズデイのテーブル: ファーストセッティング『艶やかな』

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)のテーブル(February 23, 2013)では、大理石の折敷にベルナルド(クラッシックライン)のコンスタンス ルージュという大好きなお皿に、装飾的なグラスを合わせて、妖艶なファーストセッティングです。
テーブルでは今日も、艶やかなセッティングを。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Table for St. Valentine‘s day: Glamorous
For the Table for St. Valentine’s day(February 23, 2013), BERNARDAUD Classic Line china on the marble stone
generates glamorous atmosphere.
On the Table Today, enjoy the Glamorous setting.

d0217103_18241179.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-25 06:50 | ファーストセッティング Detail

February 24, 2013 クラッシック・モダン

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

バレンタインズデイのテーブル: クラッシック・モダン

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)のテーブル(February 23, 2013)では、曲線と直線の組み合わせに、モダンなブラックにボルドーやアイボリーなどのクラッシックな色をあわせ、モダンなイメージに、ベルナルド(クラッシックライン)とラリックの食器を使って、装飾的なクラッシックな要素を加えました。

テーブルでは今日も、現代的と古典の組み合わせで新しいスタイルを。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Table for St. Valentine‘s day: Classic Modern
For the Table for St. Valentine’s day(February 23, 2013), curve line and straight line were as well as the combination of
modern black and Bordeaux color and classic ivory color used for the table. In addition that the classic decorative
designed china such as LALIQUE and BERNARDAUD was used.
On the Table Today, modern can classic combination generates the new style.

d0217103_18183952.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-24 06:50 | テーブルコーディネート Total

February 23, 2013 バレンタインズデイのテーブル

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

バレンタインズデイのテーブル

バレンタインズデイ(St. Valentine‘s day)は、2月14日に祝われ、世界各地で男女の愛の誓いの日で、カードには、「From Your
Valentine」や「Be My Valentine」書き、男性も女性限らず、愛を表現のする日とされています。もともとのはじまりは、269年、ローマ帝国の時代にさかのぼるといわれています。

愛する人とのゆったりとしたディナーです。甘く、楽しい時間を二人で過ごします。

テーブルでは今日も、甘い夜を。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Table for St. Valentine‘s day
For St, Valentine’s day, people who love each other express their loves on February 14 everywhere in the world giving
the cards with ‘From Your Valentine’ or ‘ Be My Valentine’. It is said that it was started from 269 in Rome period.

The dinner at the relaxed night was be with the loving person. Sweet and enjoyable night was there.

On the Table Today, be with me at the sweet night.

d0217103_18105951.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-23 06:50 | テーブルコーディネート Total

February 22, 2013 オレンジの指輪

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

おしゃれ:オレンジの指輪

小さいかわいいお友達からプレゼントをいただきました。フランスの雑貨でかったんだと自慢げに。
ちょっと、大胆かと思いつつ、つけてみました。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Dress Up: Orange ring
I got the present from a small cute lady. She was telling me that she was so proud of the ring to find a import shop. First I hesitated to use but I like it now.

d0217103_223563.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-22 06:50 | おしゃれ Dress Up

February 21, 2013レッスン後記 フィギュアを作りましょう

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

冬の和のテーブル:フィギュア『実をつかって』

1月のOne Day Lessonでは、February 9にご紹介したフィギュアを作りました。グリーンとレッドのグラスをお好みで選んでね。

テーブルでは今日も、フィギュア制作を楽しんで。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Winter Japanese Table: Figure ‘Use berries’
On One Day Lesson in January, the same figure with February 9 was created choosing from green glass bowl and
red glass bowl.

d0217103_2228432.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-21 06:50 | レッスンのご案内 Lesson Info

February 20, 2013レッスン後記 デザートプレート

お知らせ: 日本橋三越の『大マイセン展』で、テーブルのスタイリングをしました。本日より2月25日まで展示しています。お時間があれば是非見てみてください。

冬の和のテーブル:デザート『和のお菓子』

1月のOne Day LessonでFebruary 15にご用意した甘口のアイスワインと和菓子でデザートプレートをつくりました。おしゃれな「もなか」も、February 7でご紹介した「鬼の和菓子」と同じBotanica さんの作品です。

テーブルでは今日も、小粋な和菓子とアイスワインを。

Note: The styling of the table coordination of ‘Meissen Exhibition’ was organized by MIWA KODA. These tables will be
exhibited between February 20 and February 25. Please visit Mitsukoshi in Nihonbashi and take a look.


Winter Japanese Table: Dessert ‘Japanese Sweets’
On One Day Lesson in January, a dessert plate was made by the desert wine introduced February 15 and Japanese
sweets. This Monaka is also created by Botanica that was introduced Demon Japanese Sweets on February 7.
On the Table Today, enjoy fine Japanese sweets wine ice wine

d0217103_22193046.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-20 06:50 | レッスンのご案内 Lesson Info

February 19, 2013 レッスン後記 干しブドウ

冬の和のテーブル:干しブドウ

1月のOne Day LessonでFebruary 17February 18にご用意したチーズに併せてクラッカーと枝付き干しブドウをご用意しました。ジューシーで洗練された味、とてもおいしいね。

テーブルでは今日も、チーズに干しブドウを合わせて

Winter Japanese Table: Dry Grapes
Cheeses that were introduced in February 17 and February 18, delicious crackers and dry but juicy grapes with branch
were prepared, which are both sophisticated in tast
On the Table Today, prepare dry grapes for cheeses.

d0217103_22101393.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2013-02-19 06:50 | レッスンのご案内 Lesson Info