October 10, 2011 和らぎ水

お月見のテーブル:お水『焼酎にあったお水』

強いお酒には必ず、お水が必要です。June 4でご紹介した、「和らぎ水」といってお酒と同時にお水をのむことが推奨されています。沢山飲むことにより、悪酔いしなくていいです。お月見のテーブル(October 3, 2011)では、「ACQUA PANNA」軟水を選びました。

ワインやチーズのクラスで、ワインと一緒に飲みますが、あの夜は焼酎とあわせてね。

・採水地:イタリア トスカーナ地方
・硬度・pH:中性の軟水(硬度102・pH値6.8)
・特徴:ベルベットのようななめらかな口当たり。ワインとの相性がいいと定評ですが、焼酎ともよいです。

テーブルでは今日も、焼酎にあった和らぎのお水と。

Table for Otsukimi (looking up at the moon): Water ‘Water for SHOCHU’
When you drink strong type, you definitely need to drink water at the same time as well. This water called Milden
Water on June 4 that was recommended along with drink. By doing so, you can avoid being sick from drinking.
On the table for Otsukimi (October 3, 2011), I have selected soft water called ACQUA PANNA. I regularly drink this
water for wine at my wine and cheese classes but for SHOCHU for that night.

・Obtaining Water from: Tuscan, Italy
・Water Hardness Level / pH: Soft water with neutral pH (102/ 6.8)
・Specification: As smooth as velvet in taste. This has a reputation for wine but also well with SHOCHU.

On the Table Today, be with Milden Water for SHOCHU

October 10, 2011 和らぎ水_d0217103_6494367.jpg


ブログランキング・にほんブログ村へ
人気ブログランキングへ

by miwakoda | 2011-10-10 06:54 | お水 Water

<< October 11, 201...        October 9, 2011... >>